Rasmus på Apelrydsskolan årskurs 1.

2022

2022

lite om..

Rasmus Georgiadis

Jag gick i klassen EMD 16 och pluggade alltså Etisk Mode och Design år 2016-2019. 

Efter studenten ville jag slipa på mina konstruktionskunskaper och pluggade därför vidare inom mönsterkonstruktion ett år på Tillskärarakademin i Malmö innan jag flyttade upp till Stockholm. Där studerade jag modevetenskap via Stockholms universitet och plockade på mig små uppdrag vid sidan om som stylistassistent och designassistens till Naim Josefi och sedan Zamina Schillasdotter där jag sydde kläder till Stockholm fashionweek i september 2021.

Just nu pluggar jag mitt första år på Beckmans designhögskolas kandidatprogram inom mode där jag utmanar mig själv varje dag i mitt sätt att skapa. Hittills har vi fått göra roliga uppgifter som att designa kollektioner, göra moderna tolkningar av klassiska plagg och fått designa Nobelklänningar som ställts ut på Nobelmuseet.

• Vad var det bästa som du tog med dig från åren på ditt program på Apelrydsskolan? Någonting som har varit givande i dina studier/arbete?

Det jag tar med mig mest är nog att inget är omöjligt, att man alltid kan hitta kreativa lösningar och skapa något fantastiskt. Och jag tar med mig alla kunskaper om att driva företag och skapa modevisningar, ovärderlig kunskap som man inte ska ta för givet. Självklart tar jag också med mig alla skratt och fina människor man lärde känna som man känner en enorm trygghet till.

Det som har varit allra mest givande tror jag har varit att man får vara så fritt kreativ, lära sig designa efter ett koncept och sy till modevisningar varje år. Man fick även välja mängden man ville sy till modevisningen och de stressiga stunder som alltid framkommer innan en modevisning är där man lär sig som bäst, snabba lösningar, hur man får ihop det sista och hur man kämpar mot klockan.

• Finns det någonting som du saknar från tiden på Apelryd? 


Det jag saknar allra mest är alla människor, att spendera dagarna med varandra och skratta medan man sydde hela kvällarna inför vårens modevisning. Det finns det inget som slår. En tight gemenskap där man får dela med sig av sina intressen och kunskaper och mötas på ett personligt plan som gör att man blir vänner för livet.

• Hur var du som elev på Apelrydsskolan? 


Jag var väldigt målinriktad och envis, det tror jag alla kan skriva under på. Jag ville alltid göra svåra plagg och gav mig inte förrän det gick ihop. För mig var det (och är fortfarande) alltid viktigt att lära mig saker och försöka bli så bra jag bara kan bli.

• Vad har du för tips för nuvarande elever på Apelryd kring deras tid på skolan och framtiden? 


Mina tips är nog att:

-inte ta den enkla vägen, att utmana sig själv (om man känner sig redo för det) och ge sig på svårare uppgifter för det är då jag i alla fall känner att jag har lärt mig som mest.

– utnyttja möjligheten till praktik, sök till praktikplatser ni faktiskt vill jobba på för det är inte omöjligt. Det är så lätt att tro att en känd designer inte skulle ta in en tonåring som praktikant men jag har själv fått kontakter med och praktiserat hos designers i stockholm under gymnasiet och har en klasskompis från Apelryd som fick praktik på Manolo Blahnic (jättekänt skomärke).

– Våga vara stolt över det du skapar och visa upp det – och sist men inte minst… HA KUL UNDER TIDEN!!

/Rasmus Georgiadis

2 mars 2022 – Stockholm

Instagram: https://www.instagram.com/rasmusgeorgiadis/