htc 23 2htc 23 3htc 23htc 23 4htc19htc5htc4htc3htc1
Skärmavbild 2023-10-18 kl. 10.21.29

Hälso- och Träningscoach

Hälso- och träningscoach är ett Barn- och fritidsprogram för dig som är intresserad av och vill arbeta med idrott, träning, hälsa och ledarskap. Du har ett intresse av att möta och hjälpa människor till ett hälsosamt liv.

Under utbildningen får du får du lära dig hur kroppen fungerar och vad som krävs för att skapa välmående. I kursen träningslära får du kunskap om olika träningsmetoder och hur idrottsskador kan förebyggas och undvikas. Du får även utbildning i näringslära och praktisk matlagning. Stor vikt läggs vid fysisk aktivitet och naturupplevelser. Hälso- och träningstrender följs genom studiebesök på olika anläggningar och inbjudna föreläsare. Genom teoretiska och praktiska moment i ledarskap och coaching lär du dig att inspirera grupper eller enskilda till rörelse och träning. Du får träning i att arrangera och leda aktiviteter för både barn och vuxna. Under dina tre år har du 15 veckors praktik – APL på olika arbetsplatser.

Utbildningen ger dig behörighet för vidare studier på högskola eller universitet, t. ex. till idrottslärare, sjukgymnast eller polis. Vidare innefattar utbildningen möjlighet till certifiering som personlig tränare (enligt Swedish Standard Institute) och som simlärare (enligt SLS), vilket öppnar möjligheter för arbete i anslutning till gymnasiet.

Barn- o fritidsprogrammet, inriktning barn o fritid, fördjupning hälso- och träningscoach

 

 

 

 

PROFILVECKOR