IMG_5085IMG_9464global 1IMG_9459gm4gm1gm2gm3gm5global 2global 3

Global Management

Global Management är ett samhällsvetenskapsprogram för dig som är extra intresserad av företagande och internationella frågor. Vårt mål är att eleven skall bli en världsmedborgare och känna sig bekväm var som helst i världen. Därför genomförs elevens gymnasiearbete utomlands. Vi tror att upplevelser och erfarenheter utomlands är ovärderligt och får individer att växa och utvecklas.

Förutom våra utlandsvistelser finns det två stora skillnader mellan Global Management och andra samhällsprogram. På GM satsar vi stenhårt på personlig utveckling. Du får genom skolarbete, projekt och övningar alla redskap som behövs för att utveckla hög social kompetens, bra självförtroende och bli redo för vuxenlivet. Den andra stora skillnaden är att vi fokuserar extra mycket på ekonomi eftersom allt fler väljer att starta egna företag. Vi driver UF – företag och är mycket framgångsrika inom just detta. Som elev på GM läser du också extra företagsekonomi och entreprenörskap vilket gör dig mer än redo för att efter gymnasietiden starta eget företag.

I grunden är GM är ett samhällsprogram vilket innebär att det är uttalat studieförberedande med huvudsyfte att ge dig bästa möjliga behörighet till vidare studier på högskola eller universitet. Detta i kombination med vår inriktning på internationella upplevelser, personlig utveckling och ekonomi gör du som GM-elev får det bästa ur två världar. Du blir behörig till högskolan och blir redo för vuxenlivet!

Tomas Karlsson tomas.karlsson@apelryd.se

 

 

Global Management

 • Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering
  Entreprenörskap
  Engelska 7
  Geografi 1
  Samhällskunskap 2
  Samhällskunskap 3
  Religionskunskap 2
  Historia 2
  Moderna språk
  Filosofi 1
  Psykologi 1

Gymnasiegemensamma ämnen

 • Engelska 5
  Engelska 6

  Historia 1
  Idrott och hälsa 1
  Matematik 1
  Matematik 2
  Naturkunskap 1
  Religionskunskap 1
  Samhällskunskap 1
  Svenska 1
  Svenska 2
  Svenska 3

Gymnasiearbete  och Individuellt val

 • Garanterad: Matematik 3

Följ oss på Facebook