EMD21 ilgastovalina och Jonna skulpturbildprogram 3bildprogram 2biancabildprogram

Bild & Formgivning

 

Estetiska programmet, bild & formgivning

 Programmet passar dig som vill utvecklas i ditt kreativa skapande och samtidigt vill ha tryggheten i att läsa ett högskoleförberedande program. 

 För att hitta ett starkt eget uttryck och en personlig stil får du under dina treår prova på det mesta inom bild och form; både tvådimensionellt sål som tredimensionellt skapande; hantverksmässiga metoder såväl som digitala. Du lär dig grunderna i den kreativa processen – från idé till färdig produkt – och du får arbeta med flertalet tekniker för bildframställning, grafik, foto, digital- och rörlig bild. 

 De klassiska teknikerna som blyertsteckning, måleri, keramik och skulptur är viktiga inslag i utbildningen. För att uppleva konst och kultur åker vi ibland på studieresor till exempelvis Milano, Prag eller Stockholm.

 Oavsett om du i framtiden vill driva eget företag eller arbeta i grupper med projekt är det utvecklande att driva UF-företag. Här lär du dig att planera, organisera och presentera ett projekt, så att du kan skapa utställningar, konst eller egendesignade produkter. Under dina praktikveckor får du också möta människor som arbetar med just det du är intresserad av, vilket ger goda kontakter och erfarenheter.

 Bild & Formgivning ger grundläggande behörighet till universitet och högskolor. Apelrydsskolan erbjuder dessutom kurser som ger särskild behörighet för t ex arkitektutbildning, spelgrafik, illustration, fotografi mm. Tillsammans tar vi fram en portfolio, som du behöver tillde antagningsprover som folkhögskolor och konsthögskolor kräver. 

Estetiska programmet, inriktning bild och formgivning, fördjupning bild och form

Inriktning bild och form

Bild & form 1- 100p

Bild 100p

Form 100p

Bildteori 100 p

Fördjupning bild och form

Grafisk illustration 100p

Formgivning 1- 100p

Fotografisk bild 1- 100p

Entreprenörskap 100p

Bild och form- specialisering- 100p

Gymnasiegemensamma ämnen

Engelska 5
Engelska 6
Historia 1b
Historia 2 kultur
Idrott och hälsa 1
Matematik 1
Naturkunskap 1b
Religionskunskap 1
Samhällskunskap 1b
Svenska 1
Svenska 2
Svenska 3

Gymnasiearbete och Individuellt val

Garanterat: Moderna språk steg 3, Matematik 3, Naturkunskap 2

 

Studieresa till Budapest semptember 2018