Internatskola

Internatskolor har funnits i mer än tusen år och är särskilt vanliga i engelskspråkiga länder. I Sverige finns få traditionella internatskolor (en där eleverna både bor och äter på skolan) men Apelryd är en av dessa. Vårt internat är lika gammalt som skolan själv, från 1914, och härifrån har otaliga elever fått med sig både glada minnen och trogna vänner. Här möter man spännande människor och träffar vänner för livet.

Apelrydsskolan kan erbjuda en trygg vistelse som fungerar som en port till vuxenvärlden och till det första egna boendet. Vi har internatpersonal dygnet runt som hjälper till med det man behöver. Frukost, lunch, middag och kvällsfika äts i matsalen och som målsman kan man vara trygg över att ens barn får såväl trygghet som möjligheter till fritid och eget ansvar.

Skolan anordnar ibland aktiviteter (som Halloweenkväll) och studiesammankomster men eleverna disponerar sin fritid själva. I Båstad finns idrottsföreningar, musikföreningar och dans. På skolan finns gym, utomhus padelbana, danslokal, bildsal och textilsal. Hela denna fantastiska miljö runt om skolan inspirerar till utomhus aktiviteter, promenader och bad på våren. Under kvällarna och helgerna så är det alltid öppet i bildsalen, textilsalen och på gym med förutsättning att elever tar väl hand om dessa lokaler.

Gemenskapet på internatet är lätt att lägga märke till! Tre år på en internatskola bidrar till enorm utveckling av självständighet och självkänsla, samtidigt som du får vänner för livet!

För att bo på internatet behöver du ansöka om plats. Ansökningsblankett skickas hem till dig tillsammans med välkomstbrevet från skolan i början av juli.

Ansökan ska vara skolan tillhanda senast 23:e juli för att du ska garanteras plats.

 Prislista:

Trippelrum: 3100 – 3800 kr/mån

Dubbelrum: 3500 – 5200 kr/månad

Enkelrum: 4000 – 6500 kr/månad

Alla måltider (frukost, lunch, middag, kvällsmacka) ingår i priset.

Till höstterminen 2021 stod äntligen vårt nya elevhem redo att ta emot boende elever. Den helt nya byggnaden ligger med fantastisk utsikt mot havet och i direkt anslutning till skolan, matsal etc. Här finns goda möjligheter att få bo i ett enkelrum – något som tidigare varit svårt att få.

Tillsammans med de sedan tidigare befintliga internatplatserna kan nu skolan ta emot cirka 120 internatelever.

Har du frågor angående boende på internat,  då är du välkommen att kontakta vår informatör Kerstin för mer information:

Mail: kerstin.hjelm@apelryd.se eller telefon: 0431 700 61