lite om..

Niclas Musco

Musikal 2004-2007

Efter mina 3år på Apelryd så försvann jag utomlands. Jag hade fått frågan om att medverka i ett showteam som turnerade runt på Mallorca och jag tackade givetvis ja. Få stå i ett varmt land och få sjunga på en scen och dessutom få lön för det. Fanns ju inte direkt någon tvekan. Det året slutade med att jag fick ett 8veckor långt kontrakt på Universal Studios i Barcelona. Jag hade fått rollen som Galileo i deras uppsättning av We Will Rock You. 

Det som skulle bli ett par månader i Spanien blev 7år. 7år av alla möjliga shower och musikaler, jag snittade över 190 shower om året och för olika företag. Det va fantastiska år.

När jag senare bestämt mig för att flytta hem igen blev jag kontaktad av TV4 och Idol. Jag hoppade givetvis på tåget och begav mig mot Stockholm. Efter en 9e plats i programmet så ägnade jag år 2015 åt att åka runt i Sverige och spela. Jag avslutade året med att vara programledare för Idols webbsändningar på TV4 Play. 

Efter nästan 10 år inom showbusiness kände jag att det va dags för något annat. Jag har sedan hösten 2015 jobbat med TV-produktion. Jag har jobbat med produktioner som t.ex Bonde söker fru, Robinson ,Time Out och just nu jobbar jag som studioman åt Gina Dirawi och Pär Lernström under Idols Livesändningar. 

Det bästa som jag tog med mig ifrån Apelryd är så sjukt många saker men främst att våga vara sig själv och att det ska vara kul att jobba. Man saknar ju Apelryd. Man saknar glädjen, gemenskapen och framförallt frukosten.