lite om..

Martina

Jag studerade på programmet Global Management på Båstad privata gymnasium åren 2007-2010. Precis som många andra var jag väldigt vilsen i mina framtidsplaner när jag var 15 år gammal och skulle välja gymnasium. Det är inte speciellt enkelt att veta vad man vill göra i sitt liv när man är så ung. Viljan att i någon form studera vidare fanns där och därför blev GM ett ganska enkelt val för mig som jag aldrig har ångrat. Global Management – en studieförberedande, relativt bred linje med samhällsinriktning som kunde förbereda mig för framtida studier. 

Efter studenten började jag jobba på mina föräldrars företag och mina främsta arbetsuppgifter var diverse uppgifter på kontoret samt kundkontakt i butiken. Ganska snabbt föddes drömmen om att bli polis. När jag sökte till polisutbildningen var det väldigt många som sökte och platserna var få. För att bli mer konkurranskraftig så studerade jag någon kriminologikurs på 7,5 HP på högskolan i Halmstad 2012. Hösten 2014 kom jag in på polisutbildningen och påbörjade min utbildning vid Linnéuniversitetet i Växjö. I november 2016 tog jag polisexamen och fick min grundtjänst på IGV – ingripandeverksamheten. Som ny polisassistent fick jag som många andra gränskommendering och har jobbat i Malmö med gränskontroll i 9 månader. Därefter återgick jag till min grundtjänst på IGV som polis i yttre tjänst. 

Även om jag nu valde en specifik yrkesinriktad utbildning som polisutbildningen där man inte bara kollar på slutbetyget vid antagningen så har mitt val av gymnasium aldrig stängt några dörrar. Jag behövde aldrig läsa in någon kurs för att vara behörig att söka. Tiden på universitet är periodvis hektiska och jag är glad att GM förberedde mig på det eftersom vi redan där hade ett relativt högt arbetstempo. 

Det är nu 7 år sedan jag tog studenten och jag minns inte allt vad programmet bestod av. Men ett av dem starkaste minnena jag har var från utlandspraktiken som vi gjorde. Även om den bara innebar någon vecka utan mamma och pappa så fick man ändå stå på egna ben och klara sig själv i ett främmande land. Det var något som jag tyckte var väldigt kul och otroligt givande. Den gemenskap som fanns på utbildningen minns jag väl och det var den som framförallt gjorde tiden på GM väldigt speciell och trivsam.

https://polisen.se/Bli-polis/

/september 2017