lite om..

Magnus Carlsson

Jag gick Musikalprogrammet åren 2002-2005.

Efter studenten lämnade jag scenen för ett tag och jobbade med annat tills jag flyttade till Stockholm och gick kursen TV-journalistik på Medieskolan. Efter det gjorde jag ett kort inhopp i TV-branschen innan jag längtade tillbaka till scenen och började då med stand-up. Tyckte dock att det inte var min grej så jag slutade med det innan jag sökte in till Skara Skolscen. Jag kom in och det blev ett och ett halvt år av teater, röst- och sångteknik, teaterdans, teaterhistoria och en hel del produktioner. Allt från lyrikprogram till dramaföreställningar. En väldigt lärorik tid innan jag flyttade tillbaka till Stockholm 2010.

Direkt åkte jag ut på barnteaterturnén Trollsommar, vilket jag gjorde två somrar till efter det, bildade en teaterförening som fick namnet Trojkan Nöjesproduktion. Trojkan har sedan start producerat musikal, show, konsert, komedi, företagsshower och körworkshops. Jag har medverkat i dem flesta produktioner men även varit med och producerat i bakgrunden. Utöver detta har jag gjort konferencieruppdrag på en rad Pridefestivaler, medverkat i en dokumentärfilm om Ingvar Kamprad och en rad andra gig med humor som utgångspunkt. Det ska sägas att jag även har arbetat med annat under hela tiden.

Det senaste året har jag släppt gayromanen ”Under broarna” på det egna förlaget Njewd Publishing. Ett projekt jag hade haft länge tills jag förverkligade den. Trojkan har nu blivit ett aktiebolag och bytt namn till Act & Art och jag fortsätter med nya föreställningar samt skriver på en ny roman.

Jag var 16 år när jag flyttade till internatet på Apelrydsskolan och det är nog främst den erfarenheten jag bär med mig. Att först under uppsikt ta hand om sig själv och sedan flytta till andrahandslägenheter i Båstad. Det gjorde nog att jag skyndade på framfarten in i vuxenlivet. Om jag ska peka ut något som jag saknar är människorna från den tiden. Och då är det främst människorna som arbetade på skolan som gjorde allt för att man skulle trivas.

Webb Act & Art: www.act-art.se

Webb Njewd Publishing: www.njewd.se

/september 2017