lite om..

Johan Widell

Det hela började med att mina systrar, som båda hade gått på Apelryd, pratade om hur spännande det var med internatliv och sa att jag absolut inte borde missa det här. Jag brukar inte vilja säga det men denna gången är jag faktiskt glad att jag lyssnade på dem och påbörjade min skolgång på Apelryd 2010 på Restaurang Management. De sa att det skulle bli en erfarenhet för livet, och de hade rätt.

Under mina tre år på Apelryd testade jag på både internatliv, att bo ensam i en studentlägenhet och sista året delade jag lägenhet med en klasskompis så efter studenten kändes det rätt att fortsätta testa mina vingar och flytta utomlands under ett par månader. Jag fick jobb som inkastare för en restaurang på Gran Canaria och jobbade även extra som bartender. 

När det äventyret var över flyttade jag upp till Stockholm där jag fick jobb på Kvik för att montera kök.

Man kan väl säga att alla val jag gjorde direkt efter studenten har tagit mig dit jag är idag – våren 2015 flyttade jag tillbaka till min hemstad Kristianstad för att fortsätta inom Kvik men denna gång som försäljare och att utbilda andra nyanställda på Kvik om produktsortimentet.Våren 2017 var det återigen dags att röra på sig, denna gången till Helsingborg för att utvecklas ytterligare inom Kvik och ta plats i världens bästa Kvik butik. 

Det bästa jag har tagit med mig från mina tre år på Apelryd är hur viktigt det är att peppa varandra för att nå dit man vill. Allt från att hjälpa min dåvarande rumskompis Sigge upp ur sängen på morgonen till att få varandra att plugga till provet vi hade dagen efter. 

Det jag saknar mest med Apelryd är helt klart gemenskapen, att ha så många polare ett stenkast iväg.

/september 2017