lite om...

Jenny Johansson

När och vilket program har du gått?

Jag gick Textil design programmet mellan åren 2007-2010.

Vad gjorde du sedan?

Jag valde att flytta till San Francisco i USA. Där studerade jag Fashion Design på Academy of Art University samtidigt som jag spelade tennis för college laget också. Det var verkligen en dröm som gick i uppfyllelse! Jag tog examen med en Bachelor of fine arts i Fashion design våren 2015.

Vad gör du nu?

Under min tid i skolan hade jag ett design internship på Ralph Lauren i New York City. Det var verkligen en fantastik upplevelse att få spendera en hel sommar i New York och jobba tillsammans med så otroligt talangfulla designers.

Efter att jag tog examen har jag gjort en hel del. När man studerat i USA kan man ansöka om OPT vilket betyder att du kan få ett år att jobba i USA. Jag valde att jobba i en butik som heter CLUB MONACO som ägs av Ralph Lauren koncernen. Jag jobbade även som inköpare, merchandiser, Visual Merchandiser, Grafisk designer, för en butik som ligger strax över Golden Gate bron utanför San Francisco.

Efter att jag jobbat med det har jag frilansat för ett leggings företag som heter OKIINO där jag designade mönster till deras leggings som nu går att köpa på deras hemsida! www.OKIINO.com

Nu i somras, (2017), var jag i Paris i 3 månader och jobbade som design assistent på Emanuel Ungaro. Det var verkligen en helt fantastisk upplevelse!

Jag startade mitt egna klädmärke RAGNHILD Jenny Johansson under tiden som jag gick på Academy of Art University. Min första kollektion gjorde jag bomberjackor i coola och annorlunda material. Min andra kollektion var också bomber jackor där jag gjorde mina egna mönster som jag sedan tryckte digitalt på tyget! Jag har precis ändrat spår och har nu istället börjat fokusera på att göra klänningar!

Vad är det bästa du tog med dig från Apelryd?

Grunderna i mönsterkonstruktion och våra design uppgifter var en väldigt bra grund när jag pluggade vidare så det var kanon att ha med sig!

Finns det något du saknar med Apelryd?

Sammanhållningen var så himla rolig på Apelryd. Jag tror det är det jag saknar mest. Och självklart utsikten! Men var så bortskämd!

Hur var du som elev?

Haha, Ja. Det är en bra fråga. Jag tror jag ställde mycket frågor och var nyfiken, jag sa till vad jag tyckte och tänkte om saker, det gör jag fortfarande. Jag tror jag jobbade bra och var alltid målmedveten. Jag tyckte alltid det var kul att gå i skolan så jag hoppas att det märktes!

@officialragnhild
www.ragnhildclothing.com 

/oktober 2017