lite om..

Frida Peterson

* När och vilket program har du gått? 

Global management, GM05

* Vad gjorde du sedan? 

Efter studenten har jag bl.a. varit biografmaskinist, drivit släktens café, bott i kibbutz i Israel och odlat dadlar, tagit en kandidatexamen i Mänskliga Rättigheter vid Lunds Universitet, bott och arbetat med HIV och SRHRs i Nairobi, arbetat med biståndsprojekt i Kapstaden, varit engagerad inom hiv-problematik på Noaks Ark, sett olika delar av världen och varit kär flera gånger. Listan kan göras lång samtidigt som den hela tiden växer! Förståelse för gruppdynamik och ett gott ledarskap fick jag mycket med mig från Gm och dessa kunskaper har hittills tagit mig runt i världen på spännande saker. Jag ser fram emot vad som kommer härnäst. 

* Vad gör du nu? 

Just nu läser jag till sjuksköterska inom Global Omvårdnad på Röda Korsets Högskola i Stockholm. Jag insåg på mina resor att jag mår bäst utav att arbeta och interagera med människor. Inom vården kan den som vill verkligen göra skillnad! Till våren 2018 kommer jag att göra 4 veckors vfu-praktik inom kursen Kvinnors och barns hälsa på ett sjukhus i Moshi, Tanzania.

* Vad var det bästa som du tog med dig från åren på Gm? 

Gm för mig var en språngbräda ut i livet. En mindre skola där alla fick synas och höras, en skola där jag fick möjlighet att växa och bli trygg i mig själv. En god ledarskapsförmåga och den unika gemenskap man bygger på gm är bland de bästa sakerna jag har tagit med mig från gymnasietiden.

/september 2017