Fotografisk bild på Apelrydsskolan

Foto1foto3fotofoto 2slide7slide6slide4slide5

Fotografisk Bild

Fotografisk bild är ett högskoleförberedande program för studier främst inom de konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områdena.  

Kreativitet, nyfikenhet, kommunikation och eget skapande är centralt i utbildningen. Du får lära dig att använda olika metoder för att utveckla kreativa idéer, främst inom den digitala bildframställningen och redigeringen. Photoshop, Lightroom, InDesign och Final Cut är programvaror som vi arbetar med. Under dina tre år på utbildningen kommer du att ha provat på porträtt-, mode-, reportage-, dokumentär-, och reklamfotografi. Du kommer även få utbildning om Webbdesign, hur man skapar hemsidor och bli proffs på att hantera en drönare.

För att du skall kunna genomföra vår utbildning på bästa sätt, får du möjlighet att tillhandahålla en systemkamera under dina tre år hos oss. På skolan finns också en portabel fotostudio och Mac-datorer som du får tillgång till både under lektioner och för att låna ut när du fotograferar under din fritid. 

Skolan har en mycket inspirerande miljö då den ligger vid havet och Norrvikens trädgårdar. Elever får ofta göra utflykter för att uppleva och fotografera naturen och olika årstider.

I ämnet Fotografisk bild lär du dig söka svar på frågor om bildens berättande samt granska och tala om egna och andras bilder. Kunskaper om entreprenörskap och företagande ingår också på programmet.  

I årskurs två åker du tillsammans med mode esteter på en studieresa till någon stad i Europa. I höst har de besökt Budapest. 

 

Fotografisk bild

 • Fotografisk bild 1
  Fotografisk bild 2
  Fotografisk bild 3
  Fotografisk bild 4
  Entreprenörskap
  Bild och form
  Bild
  Form
  Bildteori
  Estetisk kommunikation
  Konstarterna och samhället

Gymnasiegemensamma ämnen

 • Engelska 5
  Engelska 6
  Historia 1b
  Historia 2 kultur
  Idrott och hälsa 1
  Matematik 1
  Naturkunskap 1b
  Religionskunskap 1
  Samhällskunskap 1b
  Svenska 1
  Svenska 2
  Svenska 3

Gymnasiearbete och Individuellt val

 • Garanterat: Moderna språk steg 3, Matematik 3, Naturkunskap 2