Fotografisk Bild

Du som vill fördjupa dig inom fotografering, bildredigering och grunderna i filmteknik kan söka vår utbildning Estetiska programmet – Fotografisk bild.

Fotografisk bild ger dig en bred fotoutbildning med fördjupning inom digital fototeknik och bildbehandling. Du får fotografera inom olika genrer, t ex dokumentär, reportage, porträtt, studio, reklam och konstnärligt foto. Du är ute i verkligheten och utforskar kända och okända miljöer med kameran i hand. Du arbetar med projekt som har en yrkesmässig form i hela kedjan. Projekten kompletteras med genomgångar av teknik bildkomposition, ljussättning m.m. Kunskaper inom entreprenörskap och företagande ingår också i programmet där du lär dig göra hemsidor, digitala tidningar m.m.

Inom film och filmteknik får du lära dig hur man gör ett filmmanus till olika filmtekniker tex. musikvideo, dokumentär, reportage etc. Du får även lära dig att filma med drönare och göra filmeffekter med bla. greenscreen. 
Redigering av din film gör du i redigeringsprogram Final Cut Pro.

Oavsett vad du kommer arbeta med i framtiden är det mycket man inte vet om framtidens yrkesroller, men behovet av att anställa en person som på ett professionellt sätt kan hantera en kamera för porträttfoto eller produktfotografering, göra reklamfilm eller ta hand om företagets hemsida och marknadsföring finns det alltid stor efterfrågan på. 

Det kommer ge dig en bred utbildning för dig som är intresserad av foto, bildredigering och film och där du utvecklar dina tekniska kompetenser och färdigheter på ett kreativt sätt. Du behöver ingen förkunskap om varken fotografering, bildredigering, film eller filmredigering, bara ett brinnande intresse, resten lär vi dig! Vi har även utställningar på skolan och är delaktiga i andra projekt, både i och utanför skolområdet. Under din studietid har du en egen systemkamera som du alltid kan ha med dig vart du än är.

Fotografiskbild är en högskoleförberedande utbildning.

För att studera fotografisk konst åker vi på en på studieresa utomlands i Europa under andra läsåret.

 

Några exempel på jobb i branchen: Fotograf, modefotograf, bildarbetare, bildkonstnär, porträttfotograf, filmfotograf, reklamfilmare med mera. 


Besök oss gärna på vår egna hemsida där du ser mer av vad eleverna gör på vårt program.

( Klicka på bilden så kommer du direkt till sidan ) 

Varmt välkommen till Fotografisk bild på Apelrydsskolan

 


2fot4fot5fot6jacob4_1

Fotografisk bild

 • Fotografisk bild 1
  Fotografisk bild 2
  Fotografisk bild 3
  Fotografisk bild 4
  Entreprenörskap
  Bild och form
  Bild
  Form
  Bildteori
  Estetisk kommunikation
  Konstarterna och samhället

Gymnasiegemensamma ämnen

 • Engelska 5
  Engelska 6
  Historia 1b
  Historia 2 kultur
  Idrott och hälsa 1
  Matematik 1
  Naturkunskap 1b
  Religionskunskap 1
  Samhällskunskap 1b
  Svenska 1
  Svenska 2
  Svenska 3

Gymnasiearbete och Individuellt val

 • Garanterat: Moderna språk steg 3, Matematik 3, Naturkunskap 2