anki teckning
Ann-Chatrin Johansson

Ann-Chatrin Johansson

Lärare i svenska och historia. Arbetar på Apelryd sedan 2001. Uppvuxen i Harplinge.

Agnes Jern Isacsson MUS 06-09

Agnes heter jag och jag gick musikalprogrammet 06-09. Här kommer några rader om Anki. Jag tror faktiskt att jag talar för hela vår klass, därför skriver jag oss istället för mig. "Anki, hon fick oss att skratta. Hon såg till att vi tog hand om varandra. Hon fick oss att kämpa på med saker som var jättesvårt och kanske till och med ganska tråkigt. Hon var en trygghet i allt fantastiskt, omtumlande, jobbigt och alldeles alldeles underbart som de där tre åren på apelryd innebar." Agnes Jern Isacsson Logopedprogrammet, T5 Medicinska Fakulteten, Linköping

Tove Lindman MUS 03-06

Jag gick mus03/06 vilket är snart tio år sedan. Vi hade Anki som lärare genom hela utbildningen samt henne som mentor något år minns inte exakt vilket. Jag kan ärligt säga att hon har gjort stora intryck på hela vår klass under gymnasiet. Varje gång jag och mina kamrater från apelrydstiden pratar vi alltid om vår Anki. Anki Johannson lärde oss om ansvar, trygghet och respekt. Hon var vår trygghet genom all turbulens vi gick igenom som klass och även som individer. Hon lärde oss att det lönar sig att att lägga tid på uppgifter och om sanningen, om verkligheten efter den trygga Alnarpsvaggan. Hon öppnade ögonen för trötta studenter och gav oss ett engagemang hos den enskilde individen till att kämpa och att det handlar om inställning till livet och uppgiften. Hon är varm, öppensinning och godhjärtat. Bättre lärare och Mentor har jag aldrig haft. Ni kan skatta er lyckliga för att få ha denna kompetenta och fantastiska kvinna i er närhet. Hon är en älskvärd person som alltid kommer finnas i mu03/06 hjärta.

Elina Petersson IL 2010-2013

En lärare som ger 110%. I klassrummet är hon engagerad, peppande och enkel att prata med. Hon fokuserar på varje individ och hjälper och stöttar på bästa sätt.

Mia Isaksson MUS 2012-2015

En mentor som bryr sig om ens välmående och hjälper till att styra upp när man behöver hjälp.

EMD14

Full av kunskap och omtanke. Strävar efter att alla ska nå sin fulla potential!! Engagerad i sina ämnen. En varm och go människa som alltid är tillgänglig vid alla tillfällen för alla om allt.

Video om Anki skapad av hennes elever på Estetiska programmet